January 26, 2023
Lening

Wat is de BKR score, en hoe werkt deze eigenlijk, lees er alles over

BKR-score

De BKR-score is een klantdekkingsoplossing van het BKR die kredietverstrekkers veel meer inzicht geeft in de kredietwaardigheid van een consument.

Wat is de moeilijkste BKR-registratie ?

Een codering op het rood van uw betaalrekening wordt bovendien als ernstig beschouwd. Een van de belangrijkste soorten code is een A4-afschrijving. Er is geen bank in Nederland die een klant met een A4-code accepteert. Dit kan gewoon niet, ondanks een redelijk verhaal.

Is een BKR-registratie slecht?

Wat zijn de gevolgen van een BKR-registratie? Een goede BKR kwalificatie heeft invloed op de hoogte van je woonkrediet. Bij het berekenen van je hypotheekaanvraag houdt je geldverstrekker rekening met het bedrag dat je maandelijks (mogelijk) moet aflossen. Hierdoor komt u mogelijk in aanmerking voor een lagere hypotheek.

Hoe leest u uw BKR-registratie?

 1. Uw naam, adres, geboortedatum.
 2. Welke financiering u daadwerkelijk heeft gekregen.
 3. De hoeveelheid die u heeft geleend.
 4. begindatum en tevens einddatum van de financiering
 5. Eerste en laatste keer dat u geregeld.
 6. De datum waarop u schulden had.
 7. De dag dat u in gebreke bleef.
 8. Overige informatie.

Hoeveel weegt een BKR registratie?

Wat is Bureau Krediet Registratie en hoe werkt het precies? Het Bureau Credit Scores Registratie (BKR) registreert naast wanbetalingen ook financieringen en afwikkelingsplannen. Een BKR inschrijving is een aantekening in het BKR. Het BKR houdt eveneens toezicht op achterstallige hypotheek.

Kan ik zien wie inzage heeft in mijn BKR-gegevens?

Alleen je eigen gegevens komen erbij. Er zijn drie uitzonderingen: een gezinslid kan een kredietwaardigheidsbeoordeling vragen aan een overleden persoon en beheerders kunnen een kredietscoreverklaring vragen aan een persoon die niet in staat is om zelfstandig te handelen.

Wat is de BKR?

BKR staat voor Credit score Registratie Bureau. Dit bedrijf is opgericht om te voorkomen dat consumenten zichzelf te veel kredietgeschiedenis geven. Elke financiering in Nederland met een nominale waarde van 500 euro tot 125.000 euro die langer dan drie maanden concurreert, wordt geregistreerd bij het Centraal Krediet Rapportage Informatie Systeem (CKI).

 • Dit is niet het geval voor hypotheken huis. (Dit is echter niet van toepassing op betalingsachterstanden van 120 dagen.) Er zijn geen financiële leaseschulden of omzetgegevens geregistreerd bij het BKR.
 • BKR-screening is vereist door bedrijven zoals financiële instellingen, voorafgaand aan het verkrijgen een gloednieuwe autolening. postorderbedrijven en ook internetwinkels die zijn aangesloten bij het BKR.
 • Hiermee kunt u bepalen of een kredietwaardigheidsbedreiging verstandig is. Het doel is dat de analyse zowel de kredietverstrekker als de consument afschermt versus onzorgvuldig krediet.

Wat is een BKR-rating?

Het proces begint met de analyse. Het BKR doet geen eindoordeel over de financiering zelf. De kredietverstrekkende instelling heeft volledige controle over het al dan niet goedkeuren van een financiering.

 • De BKR Rating is een dienst van derden die meer informatie geeft om te helpen bepalen of een financiering verantwoordelijk is.
 • < li>Met een selectie van gegevens kunnen kredietverstrekkers een nauwkeuriger beeld van een debiteur creëren dan de normale afgeplakte consumentenpopulatie.

Wat houdt de BKR-score in?

De BKR-rating wordt verkregen door de leen- en betaalhandelingen van een persoon te vergelijken met de acties van alle CKI-leden destijds.

 • De BKR-rating voorspelt de kans dat een persoon zeker wordt geregistreerd in de CKI als het een uitzonderlijke aflossingsmoeilijkheid heeft.
 • De BKR-score bevat drie elementen: een rating van 0 tot 1000, een arrayklasse (A tot L) voor een veel betere samenvatting en een risicogedeelte tussen 0 maar ook 100%.
 • Hoewel de BKR-score eerlijk zou zijn, is deze rating toch voor inter aantrekkelijk, zeker als deze onder het middenklassement valt .

Zelf BKR-gegevens inzien?

Er kan veel onvoorspelbaarheid zijn bij klanten als het gaat om het afsluiten van een BKR-verzekering. Het goede nieuws is dat u met het BKR toegang heeft tot uw eigen gegevens. Dit kan via het internet of door het invullen van een aanvraagformulier.

 • Premium toegang kan worden gekocht, waardoor u onbeperkt gebruik kunt maken van de gegevens, en er zijn ook 2 grote voordelen: u kunt zie wie je daadwerkelijk informatie heeft opgevraagd en krijg ook een e-mail als de info is bijgewerkt.
 • De BKR-aanvraag kan online worden ingevuld, met een verwerkingstijd van enkele dagen vanwege het bevestigingsproces . Er kan ook een papieren afschrift gevraagd worden bij het filiaal van uw financiële instelling, zeker met een legitiem legitimatiebewijs.

Na terugbetaling wordt het afschrift zeker naar uw eigen huisadres gestuurd . Het BKR biedt een tweede oplossing, waarbij een samenvatting van de individuele informatie, bestaande uit voorraadcodes, kan worden gedeeld.

Leave feedback about this

 • Quality
 • Price
 • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video